NYHET

Peter Persson och Lars Isaksson tilldelas Tage Erlanders hedersmedalj

Peter Persson

I samband med Jönköpings arbetarekommuns årsmöte tilldelades Peter Persson och Lars Isakssons Tage Erlanders hedersmedalj.

Tage Erlanders hedersmedalj är en medalj som delas ut av den socialdemokratiska partistyrelsen. Medaljen tilldelas de partimedlemmar som har representerat partiet i samhälleliga organ eller i organisationen i minst 30 år. I samband med Jönköpings arbetarekommuns årsmöte, lördagen den 25 mars, tilldelades Peter Persson och Lars Isaksson Tage Erlanders hedersmedalj. Vid medaljutdelningen närvarade Lars Engqvist som medaljutdelare.

Peter Persson anställdes som ombudsman på Jönköpings arbetarekommun 1984 och jobbade för arbetarekommunen fram till 1991 då han blev kommunalråd i Jönköping där har under många år hade ett tätt samarbete med Centerpartiet. Efter valet 2010 lämnade Peter Persson kommunpolitiken för att bli riksdagsledamot, ett uppdrag som han hade fram till 2020.

Lars Isaksson hade ett långvarigt engagemang i landstingen och var en ledande företrädare för vårt parti under en lång tid. Under perioderna 1984-1991 och 1994-2006 var Lars Isaksson landstingsstyrelsens ordförande. Dessutom var han under många år ordförande i landstingsförbundet och även suttit med som suppleant i Socialdemokraternas partistyrelses verkställande utskott.

"Förebilder för många"

- Lars och Peter har gjort fantastiska insatser för vår arbetarekommun under många decennier och har gjort stora insatser för partiet och politiken. Genom sin stora och tydliga ideologiska övertygelse, som alltid präglat deras beslutsfattande har de fungerat som förebilder för många av oss i partiet, säger Mona Forsberg, ordförande i Jönköpings Arbetarekommun.