NYHET

Socialdemokraterna i Jönköping söker ombudsman

Vill du vara med och stärka socialdemokratin inför framtiden? Är du en duktig organisatör? Då är det här tjänsten för dig. Socialdemokraterna i Jönköping söker nu en ombudsman.

Jönköpings Arbetarekommun är en spännande arbetsplats för dig som vill vara med och forma socialdemokratin för framtiden. Förnärvarande har du möjlighet att verka i en arbetarekommun som är med och styr både Jönköpings kommun och Region Jönköpings län. Vår uppgift är att vara drivande i att utveckla partiet i Jönköpings kommun till en modern folkrörelse där arbetet till stor del handlar om att stärka våra grundorganisationer. Vårt mål är socialdemokratin ska vara ett öppet parti i människors vardag och för vanligt folk där medlemmarna känner glädje och engagemang. Partiets politik ska ha svar på framtidens utmaningar och vara en tydlig röst för ett jämlikt samhälle. Med dig kommer vår expedition i centrala Jönköping att bestå av två medarbetare.

Som ombudsman i Jönköpings arbetarekommun kommer du att, tillsammans med partiets företrädare, arbeta med att utveckla partiet och bygga en organisation för att fortsätta att vinna val. För att bygga en stark folkrörelse arbetar vi med organisationsutveckling, studier, politikutveckling, kommunikations- och opinionsarbete samt samverkar med fackliga och andra närliggande organisationer.

För att lyckas i tjänsten som ombudsman krävs god samarbetsförmåga, att du har förmåga att arbeta med flera parallella projekt samt att du kan arbeta självständigt. Arbetet innebär målstyrd arbetstid samt perioder med hög arbetsbelastning, och det ställer krav på att du har god förmåga att planera din arbetstid.

I rekryteringen kommer vi att fästa stor vikt vid din personlighet och tidigare erfarenheter. Att ha arbetat som ombudsman eller liknande tjänst är meriterande. Meriterande är också erfarenhet av antingen studier, organisationsutveckling, politikutveckling eller kommunikation. Arbetsuppgifterna kommer styras mycket av dina erfarenheter, kompetenser och engagemang.

Vi söker dig som:

  • Kan entusiasmera och skapa engagemang.· Kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
  • Delar värderingar med, och har god kännedom om, det socialdemokratiska partiet.
  • Har B-körkort och tillgång till egen bil är meriterande.
  • Har grundläggande kunskaper i Officepaketet, och kan du även hantera exempelvis InDesign, Premiere eller Photoshop är det meriterande.
  • Har förmågan att arbeta strategiskt och långsiktigt.

Om Tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med provanställning i sex månader. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning och målstyrd arbetstid. Arbete kvällar och helger förekommer. Som anställd omfattas du av kollektivavtal mellan Fremia – Handelsanställdas förbund.

Placeringsort är centrala Jönköping.

Välkommen att maila CV samt personligt brev till jonkoping@socialdemokraterna.se senast 15 april. Märk mailet Jobbansökan ombudsman. Intervju sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kontaktinformation:

Ordförande Ilan de Basso, 0707- 56 60 70

Vice ordförande Mona Forsberg, 0725-73 32 69

För kontakt med nuvarande ombudsman, Camilla Ymer, 0708-99 27 74