NYHET

Socialdemokraterna i Jönköping presenterar sin laguppställning i nämnder och bolag.

Nu offentliggör Socialdemokraterna i Jönköping sin laguppställning i de kommunala nämnderna, bolagen och styrelserna. Det blir en blandning mellan nya och erfarna ansikten som ordföranden i nämnderna.

Nu offentliggör Socialdemokraterna i Jönköping sin laguppställning i de kommunala nämnderna, bolagen och styrelserna. Det blir en blandning mellan nya och erfarna ansikten som ordföranden i nämnderna.

Lördagen den 3 december samlades socialdemokratiska medlemmar i Jönköpings kommun för att besluta om vilka som ska representera partiet i kommunpolitiken under kommande mandatperiod. Vid en pressträff meddelade Socialdemokraterna i Jönköping flera nya namn som får tunga förtroendeuppdrag i de kommunala nämnderna och bolagen.

I funktionsstödnämnden, tidigare Socialnämnden, tar Sofie Tegvall från Norrahammar över ordförandeklubban från 2023. Nämnden som tidigare letts av Elin Rydberg får nu alltså en ny socialdemokratisk ordförande. Elin Rydberg får istället ett nytt uppdrag som ordförande i äldrenämnden.
– Jag började min yrkesbana på ett gruppboende och ser fram emot att åter få jobba med dessa viktiga frågor, säger Sofie Tegvall (S).

Även i stadsbyggnadsnämnden sker ett byte av förste vice ordföranden där den tidigare förste vice ordföranden Niklas Sigvardsson har blivit riksdagsledamot efter valet. Istället blir det Martin Karlsson från Hovslätt som blir ny 1:e vice ordförande i Stadsbyggnadsnämnden.

I samverkan med övriga fyra partier har Socialdemokraterna tagit över ordförandeklubban i Junhem, ett bolag där partiet under ingående mandatperiod inte haft ordförandeklubban. Nu utses Christopher Rydell från Skärstad till ny ordförande.
– Det ska bli väldigt kul att få leda och fortsätta det arbete som påbörjats med bostäder i hela kommunen, säger Cristopher Rydell (S).

Ytterligare en ny person som partiet presenterade på ett tungt förtroendeuppdrag var den 34-årige Lekerydsbon Malin Sandgren som går in som ordinarie ledamot i Kommunstyrelsen.
– Det känns otroligt kul att få in nya personer på tunga förtroendeuppdrag. Vi är nöjda med mixen av nytt och erfaret, säger Mona Forsberg, kommunalråd (S).

Socialdemokratiska presidieplatser under nästa mandatperiod:

Barn och utbildningsnämnden: Anna Carlsson, ordförande
Funktionsstödsnämnden: Sofie Tegvall, ordförande
Individ- och familjeomsorgsnämnden: Christer Sjöberg, ordförande
Kommunrevisionen: Håkan Hakeberg, 2:a vice ordförande
Kultur och fritidsnämnden: Henrik Andersson, 1:e vice ordförande
Parlamentariska nämnden: Hans-Lennart Stenqvist, ordförande
Stadsbyggnadsnämnden: Martin Karlsson, 1:e vice ordförande
Tekniska nämnden: Lynn Carlsson, ordförande
Utbildning- och arbetsmarknadsnämnden: Carina Sjögren, ordförande
Valnämnden: Mikael Rydberg, ordförande
Äldrenämnden: Elin Rydberg, ordförande
Överförmyndarnämnden: Nicholas Hillergård, ordförande

Rådhus AB: Andreas Persson, ordförande
Elmia AB: Sten-Åke Karlsson, ordförande
Destination Jönköping: Maria Hörnsten, 1:e vice ordförande
Vätterhem AB: Hans-Lennart Stenqvist, ordförande
Junehem: Cristopher Rydell, ordförande
Jönköpings Energi: Vlada Dimoski, 1:e vice ordförande
Högskolefastigheter AB: Harriet Rosqvist, 1:e vice ordförande
Fastighetsutveckling AB: Baris Belge, ordförande
Jönköpings Airport: Dick Wåhlin, 1:e vice ordförande
SMUAB: Mona Forsberg, ordförande
Grenna Museum: Louise Frick Sveen, 1:e vice ordförande